Jablečné řezy - sladká chuť podzimu, kterou si zamilujete!

Jablečné Řezy

Vítejte u receptu na neuvěřitelně chutné jablečné řezy! Pokud milujete sladké dezerty plné jablečného aroma, rozhodně tuto pochoutku nevynechejte. Následující krok za krokem vás provede celým procesem přípravy a poskytne vám tipy a triky pro dokonalý výsledek. Jdeme na to!

Seznam potřebných surovin

Seznam potřebných surovin pro přípravu chutných a lahodných jablečných řezů je následující: jablka, mouka, cukr, vejce, máslo, mléko, prášek do pečiva a skořice. Těmito surovinami zajistíte nejen vynikající chuť, ale také dokonalou texturu a vzhled domácích jablečných řezů. Nenechte si ujít možnost své blízké překvapit tímto lahodným dezertem.

Postup přípravy těsta

Postup přípravy těsta pro jablečné řezy je velmi jednoduchý a zvládne ho i začátečník v kuchyni. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si ingredience. Do misky dáme 200 gramů hladké mouky, 100 gramů studeného másla nakrájeného na kostičky, lžičku vanilkového extraktu a 2 žloutky.

Poté všechny ingredience rychle promícháme dohromady a necháme odpočinout v lednici asi půl hodiny. Mezitím oloupeme čtyři středně velká jablka, zbavíme jich jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky.

Po půlhodinovém odpočinku vezmeme těsto z lednice, rozmístíme ho do vymazaného plechu o rozměru asi 20 x 30 cm a na něj položíme jablka tak, aby pokryla celou plochu těsta. Plech dáme do trouby péct asi 20-25 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.

Hotový korpus pak můžeme krátit na menší kousky - jablečné řezy jsou hotovy!

Příprava jablečného nádivu

Připravte si skvělý jablečný nádiv, který dodá vašim jablečným řezům nezapomenutelnou chuť. Naše jednoduchá a rychlá receptura vám umožní být kreativní a upravit si podle své chuti jak základní těsto, tak i samotný nádiv. Stačí pouze nakrájet jablka na malé kousky, přidat cukr, skořici a vanilkový extrakt a smíchat s těstem pro jablečné řezy. S naším postupem se vám budou stát tyto sladké pochoutky snadno dostupné pro každou příležitost!

Sestavení a pečení jablečných řezů

Pokud máte chuť na něco sladkého, co zároveň voní létem, nemusíte daleko hledat. Sestavte si svůj vlastní jablečný řez! Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže se můžete těšit na sladkou odměnu za krátkou dobu. Proces sestavení a pečení jablečného řezu je celkově snadný, stačí dodržet několik kroků a recept se podaří každému. Připravte si následující ingredience a pusťte se do práce: těsto na piškoty, jablka nakrájená na plátky, skořice, cukr a máslo. Po dokončení vás čeká jablečný řez jako ze snu - křehké těsto spojené s voňavými jablky vytvoří kombinaci, kterou budete chtít ochutnat znovu a znovu. Bon appetit!

Tip na ozdobení

Tip na ozdobení: Jak udělat krásné jablečné řezy ještě lahodnějšími?

Kromě toho, že jsou tyto jablečné řezy již samy o sobě skvělé, můžeš je snadno ozdobit a udělat z nich ještě více lahodných. Zkuste je posypat práškovým cukrem, přidat k nim kopeček šlehačky nebo ozdobit plátkem čerstvého jablka. Pokud chcete být opravdu kreativní, zkuste vyřezat malé tvary z ovoce nebo piškotu a umístit je na vrcholu každého řezu.

Tento tip na ozdobení dodá vašim jablečným řezům nejen vynikající chuť, ale i skvostný vzhled!

Závěr a doporučení

Závěr a doporučení

Doufám, že jste si po přečtení tohoto receptu na jablečné řezy užili sladkou chuť a příjemný zážitek při pečení. Pokud vás ještě napadají nějaké otázky, neváhejte se na mě obrátit.

Při přípravě těsta si dávejte pozor na správnou konzistenci a délku pečení. Jableka by měla být dostatečně nakrájená a prokládaná v těstové vrstvě.

Doporučuji podávat jablečné řezy s kopečkem vanilkového ledu nebo šlehačky pro dokonalou chuťovou harmonii. Uvidíte, že vaši hosté budou nadšeni!

Takže hurá do kuchyně a pusťte se do pečení!

Publikováno: 27. 05. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Jiří Havelka

Tagy: jablečné řezy | recept na jablečné řezy