Kuchaři, pozor! Potten pannen - nový hit mezi keramickými pánvemi!

Potten Pannen

Úvod do problematiky keramických pánví

Keramické pánve se staly velice populární díky svým vynikajícím vlastnostem při vaření a pečení. Jejich hlavní předností je zdravotní nezávadnost, protože keramika neobsahuje škodlivé látky. Další výhodou je rovnoměrné rozložení tepla po celém povrchu pánve, což umožňuje dokonalé propečení jídla bez rizika připálení. V tomto úvodu se podrobněji budeme zabývat problematikou keramických pánví a ukážeme vám, jak správně s nimi zacházet a co je potřeba při jejich používání zohlednit.

Co je to "potten pannen" a jak funguje

"Potten pannen" je název pro keramickou pánev, která se stala velmi populární díky svým skvělým funkčním vlastnostem. Keramický povrch zajišťuje dokonalé rozložení tepla a snadnou údržbu, což z ní dělá ideální volbu pro každého kuchaře. Díky odolnosti proti poškrábání a vysokým teplotám je "potten pannen" vysoce kvalitní produkt, který vám dlouho poslouží. Nyní dostupná i u nás!

Výhody a nevýhody používání keramických pánví

Keramické pánve jsou stále oblíbenější a nabízejí mnoho výhod pro vaření, ale také přinášejí některé nevýhody. Zde je pohled na klady a zápory používání keramických pánví.

Výhody:

- Keramické povrchy jsou obvykle nelepivé, což umožňuje snadné čištění a usnadňuje vaření.

- Keramika není toxická ani škodlivá pro lidské zdraví, jelikož neobsahuje PFOA (perfluoroktansulfonát) ani PTFE (polytetrafluorethylen).

- Mnoho keramických pánví lze použít jak na sporák, tak i do trouby.

- Keramické pánve jsou odolné a vydrží dlouho.

Nevýhody:

- Keramika je obvykle křehčí než jiné materiály používané k výrobě hrnců a pánví. Proto s keramikou musíte být opatrnější při manipulaci.

- Některé keramické pánve nemají dobrý tepelný výkon, což může vést ke špatnemu rozložení tepla během vaření.

- Keramika je náchylná k poškrábání se a opotřebení. Proto se doporučuje používat nádobí z kvalitní keramiky.

Pokud vyvažujete výhody a nevýhody a zvažujete, jestli keramické pánve jsou pro vás to pravé řešení, je důležité brát v potaz své individuální potřeby.

Jak správně používat a udržovat keramickou pánev

Keramické pánve jsou v poslední době velmi populární. Pokud si takovou pánev pořídíte, je dobré vědět, jak ji správně používat a udržovat. V tomto článku se dozvíte tipy a triky na to, jak si svou keramickou pánev udržet co nejdéle v dobrém stavu.

Před prvním použitím

Před prvním použitím je důležité keramickou pánev omyt a osušit. Nepouštějte se hned do vaření - nejprve si přečtěte návod k použití.

Co se týče používání

Keramické pánve mají jednu velkou výhodu - jsou nepřilnavé. To znamená, že na nich nemusíte používat žádný olej ani máslo. Pokud byste chtěli na keramiku přece jen přidat nějaký tuk, volte raději olivový olej nebo kokosový olej.

Pamatujte si však, že i když se keramika tváří jako dokonalý pomocník bez lepidel a klepavosti, tak jako každá jiná pánev potřebuje určitou péči. Pouze protože nemusíte nic přidávat aby se vaše jídlo nespálilo nedoporučujeme nepoužívat vařečky či lžíce z kovu. Zkuste raději silikonové lopatky a vařečky. Keramická pánve jsou totiž citlivé na poškrábání.

Pokud už se vám nějaký škrábanec nebo odřenina přihodila, pánev nelze opravit a je lepší si pořídit novou.

Jak chránit keramickou povrch

Keramika má sklon ke škrábání, proto je důležité dodržovat pár základních pravidel:

- Nikdy nepoužívejte drátové houbičky nebo abrazivní čistící prostředky.

- Myjte pánev mýdlovou vodou.

- Pokud se vám na pánev nalepilo jídlo, nevěšte ji do myčky nádobí. Lepší je namočit ji na chvíli a potom jemně vydrhnout houbičkou.

Keramické pánve také mají tendenci shromažďovat teplo a udržet ho déle než jiné typy pánví. Proto postupujte podle návodu k použití, co se týče teploty - nedoporučujeme přehřevat pánvičku nad doporučené maximum!

Dlouhá životnost keramických pánví zaručuje, že vám budou sloužit mnoho let. Pokud je však budete správně používat a udržovat, můžete se těšit na to, že se stanou vaším neocenitelným pomocníkem při vaření na dlouhé roky.

Porovnání s jinými typy pánví - ocelové, hliněné, teflonové

Porovnání s jinými typy pánví - ocelové, hliněné, teflonové

Když uvažujete o nákupu nové pánve, může být složité rozhodnout se mezi různými typy materiálů. Ocelové a hliníkové pánve jsou tradiční volbou, zatímco teflonové pánve jsou známé svou nelepivostí. Nicméně, keramické pánve jako Potten Pannen mohou nabídnout některá významná vylepšení oproti těmto klasickým typům.

Ocelové pánve jsou velmi robustní a odolné, ale mohou být poměrně těžké a náchylné k připálení jídel. Hliníkové pánve jsou lehčí než ocelové a mají dobrý tepelný rozvod, nicméně nemají přirozenou nelepivost a často vyžadují více oleje nebo tuku pro vaření.

Teflonové pánve jsou ideálním řešením pro vaření bez použití oleje díky jejich nelepivosti, ale mohou být poměrně křehké a málo odolné proti poškrábání.

Keramická pánev jako Potten Pannen nabídne nejlepší z obou světů. Je velmi lehká a má skvělý tepelný rozvod, což znamená, že jídlo se rychle připraví a rovnoměrně se uvaří. Keramický povrch je také přirozeně nelepivý, což umožňuje vařit bez nutnosti použití oleje a snižuje riziko připálení. Navíc, keramické pánve jsou mnohem odolnější proti poškrábání než teflonové pánve.

Pokud hledáte novou pánev pro vaši kuchyňskou výbavu, zvažte investici do keramické Potten Pannen. Vhodná je jak pro profesionální kuchaře, tak i pro domácí kuchaře, kteří chtějí vylepšit své vaření a udržet si dokonalou kontrolu nad procesem.

Tipy na nejlepší způsob využití keramické pánve v kuchyni

Keramické pánve jsou skvělými pomocníky v kuchyni, a proto jsme pro vás připravili několik tipů na nejlepší způsob jejich využití.

1. Před prvním použitím keramickou pánev důkladně omyjte a osušte. Pokud je to možné, nechte ji potom ještě několik hodin odpočinout.

2. Vezměte si čas na ohřátí pánve před přidáním potravin. Tím se ujistíte, že vaše jídlo bude rovnoměrně uvařené.

3. Nekuřte s keramickou pánví na oleji bez potravy. To by mohlo vést ke vzniku škodlivých látek.

4. Použijte nádobí, které nenarušují povrch keramické pánve, například plastové nebo dřevěné lopatky.

5. Neumývejte keramickou pánev ve studené vodě hned po vaření. Raději nechte pánev chvíli ochladnout a potom ji opláchněte teplou vodou.

S těmito jednoduchými tipy budete mít z vaší keramické pánve maximum radosti a úspěchu ve vaší kuchyni!

Závěr a doporučení pro výběr keramické pánve pro domácnost.

Pokud hledáte keramickou pánev pro svou domácnost, je důležité zvážit několik faktorů předtím, než se rozhodnete. Jedním z nejdůležitějších kritérií je vhodnost pro vaši konkrétní plotýnku a typ sporáku. Dále může hrát roli velikost a tvar pánve, materiál rukojeti a samozřejmě také cena.

Zvažte také povrch keramické pánve - pokud chcete minimalizovat použití oleje při vaření, volte pánev s vyšším povrchem a vnitřním povlakem s nepřilnavými vlastnostmi. Pokud preferujete klasickou cestu vaření s trochou oleje, mohla by být pro vás vhodnější pánve s tradičním keramickým povrchem.

V každém případě si pečlivě prostudujte specifikace pánve i recenze od ostatních uživatelů, abyste si byli jisti svým výběrem. Nakonec je dobré poznamenat, že investice do kvalitní keramické pánve se může dlouhodobě vyplatit - na rozdíl od levných alternativ se totiž pánev vyráběná z kvalitní keramiky mnohem lépe brání otěru a dlouhodobému opotřebení.

Publikováno: 01. 06. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Radka Novotná

Tagy: potten pannen | keramická pánev