Vyzkoušejte nový twist na klasický linecký koláč - recept na lahodný linecký koláč s tvarohem!

Linecký Koláč S Tvarohem

"Vítáme vás u našeho receptu na lahodný linecký koláč s tvarohem. Pokud hledáte dokonalou sladkou pochoutku pro své blízké, nebo se chystáte hostit a potřebujete inspiraci, tento recept je tou správnou volbou. Následující kroky vám ukážou, jak jednoduše připravit tento oblíbený dezert plný chuťových zážitků."

Seznam surovin

Seznam surovin pro linecký koláč s tvarohem:

- 250 g hladké mouky

- 125 g másla

- 80 g cukru krystalu

- 1 žloutek

- 200 g tvarohu

- 2 lžíce vanilkového cukru

- šťáva a kůra z jednoho citronu

Připravte si všechny suroviny, abyste mohli začít s přípravou lahodného lineckého koláče s tvarohem!

Postup přípravy těsta

Postup přípravy těsta:

1. V misce smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr.

2. Přidejte nakrájené máslo a za pomoci mixéru nebo ruky vytvořte drobenku.

3. Do drobenky vmíchejte žloutky a postupně přilijte studenou vodu. Těsto krátce prohněťte a dávejte pozor, aby nebylo hnětením přechmelené.

4. Hotové těsto rozdělte na dvě části – jednu velkou na spodní vrstvu a menší na ozdobu.

5. Všechny části těsta zabalte do fólie a nechte v lednici odpočinout minimálně hodinu.

Vaše linecké těsto je teď připraveno k další úpravě podle receptu na linecký koláč s tvarohem!

Příprava tvarohové náplně

Pokud se rozhodnete připravit linecký koláč s tvarohovou náplní, je důležité správně připravit a namíchat náplň. Začněte s tvarohem a vajíčky - tyto ingredience smíchejte dohladka. Poté postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr, střídavě s moukou, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Budete-li chtít být opravdu precizní, můžete si náplň protlačit sítem, aby byla naprosto jemná. Nyní již máte hotovou tvarohovou náplň pro váš lahodný linecký koláč!

Sestavení koláče

Sestavení lineckého koláče s tvarohem: podrobný recept pro dokonalý dezert

Linecký koláč s tvarohem je oblíbenou pochoutkou nejen u nás v Česku, ale i v mnoha dalších zemích. Tento dezert je snadno připravitelný a díky svému jemnému tvarohovému náplně a krásnému křupavému korpusu, si získá srdce každého narůžovělého milovníka sladkostí.

Pokud se chystáte na jeho přípravu, následující popis Vám pomůže vytvořit dokonalý linecký koláč s tvarohem. Začneme postupně od vybrání ingrediencí až po sestavení celého dezertu.

Předpoklady: trouba na 180°C, plech o rozměru cca 30 x 20 cm

Ingredience:

- 250g hladké mouky

- 1 vejce

- 125g másla

- špetka soli

- 100g cukru moučka

- hrnek plnotučného tvarohu (250g)

- vanilkový cukr (podle chuti)

- citronová kůra ze jednoho středně velkého citronu

- ovocná marmeláda (podle chuti)

Postup:

1. Postupně smíchejte mouku, vejce, máslo (nakrájené na menší kousky), cukr a špetku soli do miskové směsi.

2. Tuto směs pohodlně rozprostřete na plech o rozměru 30 x 20 cm a vytvořte z ní tenkou vrstvu těsta.

3. Vložte plech s těstem do trouby a nechte ho péct při 180°C po dobu cca 15-20 minut nebo dokud nebude světle zlatavý.

4. Mezitím smíchejte tvaroh v mise spolu s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a cukrem moučka. Důkladně promíchejte, aby tak vznikl krémovitý tvarohový náplň.

5. Až bude korpus hotový, vyndejte ho z trouby a pruhy nože nebo čistý papírový ubrus použijte ke snadnému oddělení okrajů korpusu od plechu.

6. Poté celou plochu korpusu potřete ovocnou marmeládou a naneste krém z tvarohu.

7. Koláč pečlivě srolujeme a balíček dejte na plech se švem dolů (aby se nedekoroval). Nechte koláč vychladnout.

Hotovo! Nyní máte dokonalý linecký koláč s tvarohem, který si můžete vychutnat sami nebo s rodinou a přáteli jako dokonalé zakončení jakéhokoliv oběda nebo večeře. Dobrou chuť!

Pečení

Pečení: recept na lahodný linecký koláč s tvarohem

Tento skvělý recept vám ukáže, jak snadno připravit nejen klasický linecký koláč, ale i variantu s tvarohovou náplní. S trochou trpělivosti a vkusu získáte dokonalé krásné pečivo se sladkou náplní, které určitě okouzlí vaše chuťové pohárky. Následujte postup a užijte si radost z pečení!

Závěr a doporučení

Závěr a doporučení pro recept na linecký koláč s tvarohem

Pokud jste se rozhodli vyzkoušet náš recept na linecký koláč s tvarohem, rádi bychom vám představili několik závěrečných rad a doporučení. Pokud budete postupovat podle následujících tipů, vaše pečení bude naprosto dokonalé.

1. Správné množství tvarohu: Dbejte na to, aby jste použili správné množství tvarohu - ideálně 250 gramů. Toto množství dodá koláči potřebnou vláčnost a chuť.

2. Nezapomeňte na plynulost těsta: Při hnětení těsta nezapomínejte na důkladné smísení všech ingrediencí, tak aby bylo těsto plynulé a lehce se zpracovávalo.

3. Vybavení pro zdobení: Pokud plánujete zdobit svůj linecký koláč s tvarohem, zajistěte si vhodné vybavení - ideálně střídavý ozdobný svařák a malou naditou rukojeť, které umožní snadné a precizní kreslení ozdob.

4. Nenechte ho vychladnout: Koláč s tvarohem by měl být konzumován teplý. Pokud ho nevyklopíte hned po vytažení z trouby, může ztratit chuť a vláčnost.

5. Zkuste různé varianty: Pokud máte chuť na něco nového, zkuste různé varianty lineckého koláče s tvarohem - například s ovocným džemem nebo s čerstvými ovocemi.

Doufáme, že jsme vám pomocí našich rad a doporučení přinesli ještě lepší zážitek při pečení vašeho oblíbeného lineckého koláče s tvarohem. Bon appétit!

Publikováno: 09. 04. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Radka Novotná

Tagy: linecký koláč s tvarohem | recept na linecký koláč s tvarohem