Masticha: Zázračný poklad z řeckého ostrova Chios
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Proso patří mezi nejstarší kulturní druhy obilovin na světě a je rozšířené po celém světě. V současné době se pěstuje zejména v Africe, Asii a Jižní Americe, ale rovněž ho lze najít i na polích evropských zemí. Jedná se o nenáročnou plodinu s vysokými výnosy a mnoha využitími. V tomto článku se budeme více...
17. 10. 2023
Chivas Regal 12 je jednou z nejvíce známých a oblíbených whisky na celém světě. Tato skotská whisky se vyrábí z kvalitních surovin a prochází náročným procesem destilace, což jí dává jedinečnou chuť a aroma. Chivas Regal 12 má bohatou historii, která sahá až do roku 1801, kdy bratři Chivas začali promýšlet nové...
16. 10. 2023
Jablka jsou oblíbeným ovocem mnoha lidí a existuje mnoho způsobů, jak je připravit. Jedním z nejchutnějších způsobů, jak využít jablka, je přidat je jako náplň do buchty. Buchta s jablky je sladké jídlo, které si oblíbíte nejen vy, ale i vaše rodina a přátelé. V tomto článku se dozvíte více o historii a tradici této...
15. 10. 2023
Kapustová polévka je tradiční české jídlo, které má řadu fanoušků po celém světě. Tato chuťově bohatá polévka se připravuje z kysaného a čerstvého zelí, kořenové zeleniny a vývaru. V kombinaci s masem, houbami nebo slaninou se kapustová polévka stává chutným a vydatným jídlem, které dokáže zahřát během...
14. 10. 2023
Marináda na kuřecí maso je skvělý způsob, jak zlepšit chuť a aroma tohoto oblíbeného druhu masa. Připravování marinády může být snadné a zábavné a v této příručce Vám ukážeme, jak si můžete vyrobit skvělé kořenící směsi pro marinování kuřecího masa. Tato marináda nejenom dodá vašim pokrmům skvělou chuť,...
13. 10. 2023
Surimi je velmi oblíbeným druhem mořských plodů, který se v poslední době stává čím dál tím populárnější nejen v japonské kuchyni, ale i po celém světě. Jedná se o bílkovinnou hmotu vyrobenou z masa ryb, které je následně zušlechťováno a upravováno různými způsoby. Díky své univerzálnosti a schopnosti zpracovat...
12. 10. 2023
Multifunkční hrnec je nezbytnou součástí každé moderní kuchyně. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že umožňuje provádět několik kulinářských úkonů pouze s jediným nástrojem. Od vaření rýže, přes smažení masa a zeleniny až po pomalé vaření polévek – to vše je možné díky multifunkčnímu hrnci. Nevýhodou...
11. 10. 2023
Kokosové mléko patří mezi potraviny, které získávají stále více na popularitě v posledních letech. Toto mléko se vyrábí z plodů kokosového stromu a má mnoho pozitivních účinků na lidský organismus. V tomto článku se budeme zabývat především tím, jak je kokosové mléko vyrobeno, jaké jsou jeho složky a jak...
10. 10. 2023
Birell je nealkoholický nápoj, který si získává stále větší oblibu mezi lidmi. Tento nápoj je vhodnou alternativou pro ty, kteří chtějí užít si chvíle s přáteli či rodinou bez alkoholu a zdravě. Navzdory tomu, že se jedná o nealkoholický nápoj, má Birell plnou chuť piva a dokonce obsahuje i malé množství vitamínů,...
09. 10. 2023
Úvod do článku Red velvet je jedním z nejoblíbenějších dezertů v mnoha zemích, a to díky svému krásnému červenému odstínu a jedinečné chuti. Tento dezert má svůj původ v Americe, ale dnes se těší oblibě po celém světě. V tomto článku se podíváme na historii a tradiční recepty na přípravu tohoto sladkého...
08. 10. 2023