Vlašský ořech: Zdravé a chutné ovoce, které vás překvapí!
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Co je košťálová zelenina? Košťálová zelenina je skupina zeleniny, která se vyznačuje tvrdými a pevnými částmi, jako jsou např. řapíky, stonky nebo kořeny. Tato zelenina obsahuje velké množství vlákniny, minerálů a vitamínů, což ji činí vynikajícím doplňkem stravy. Mezi příklady košťálové zeleniny patří...
24. 07. 2023
Co je bobkovišeň a jak vypadá? Bobkovišeň je ovocný druh z čeledi růžovitých rostlin. Plody bobkovišně jsou malé, kulaté a tmavě fialové barvy. Mají sladce kyselou chuť a jsou využívány převážně na přípravu kompotů, džemů nebo marmelád. Bobkovišeň se pěstuje hlavně na Slovensku a v České republice, ale jižní...
23. 07. 2023
"Připravte si lahodnou a sýtou chuť s fazolkami se slaninou - skvělé jídlo, které vás rozhodně nenechá zbytečně hladovými!" Seznámení s ingrediencemi Seznámení s ingrediencemi pro fazolky se slaninou: Fazolky se slaninou jsou lahodným jídlem, které si zamilují všichni milovníci domácí kuchyně. Aby byly vaše fazolky se...
22. 07. 2023
Co je brut víno? Brut je druh šumivého vína s vysokým obsahem kyseliny a nízkým obsahem cukru. Označení "brut" znamená v překladu "suchý" a je nejrozšířenější typ šumivých vín. Brut vína jsou ideální pro slavnostní příležitosti, jako jsou oslavy a svatby, ale mohou být také skvělou volbou pro běžné pití....
21. 07. 2023
Úvod Vítejte v našem receptu na Velký meder! Tento sladký pokrm je tradiční specialitou, která nás provází již po generace. Pokud jste fanoušky medových dobrot, jste na správném místě. Připravili jsme pro vás jednoduchý a chutný recept, který si můžete snadno vyzkoušet i doma. Bude to skvělá příležitost, jak si...
20. 07. 2023
Úvod Šampaňské Veuve Clicquot: Skvělost ve skle Ve světě šampaňského Veuve Clicquot zaujímá významné místo. Již od svého založení v roce 1772 se tato renomovaná francouzská značka stala synonymem pro kvalitu, eleganci a luxus. Pro milovníky bublinkového nektaru je Veuve Clicquot nepostradatelnou volbou. Inovace a tradice...
19. 07. 2023
Úvod Vepřový bok - důležitá část vepřového masa Vítáme vás v našem úvodu, kde se budeme zabývat jednou z nejznámějších a oblíbených částí vepřového masa - vepřovým bokem. Tato část masa je pro mnohé gurmány pravým rajským květem, nabízejícím širokou škálu chuťových zážitků. Vepřový bok je...
18. 07. 2023
Úvod Brambory grenaille - významné potraviny Původ a historie brambor grenaille Původ a historie brambor grenaille: Fascinující cesta malých lahůdek Brambory grenaille jsou lahodné a oblíbené potraviny, které mají zajímavý původ a fascinující historii. Tyto malé brambory se staly nedílnou součástí mnoha kuchyní po celém...
17. 07. 2023
Úvod Pokud milujete italskou kuchyni, pak jste jistě již slyšeli o bazalkovém pestu. Tato jednoduchá, ale okouzlující omáčka je stěžejní součástí mnoha tradičních italských pokrmů. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si připravit bazalkové pesto doma. Stačí pár základních surovin a chvilka práce a budete mít...
16. 07. 2023
Úvod Rozmarýnový olej – aromatická chuťová lahůdka pro vaše pokrmy Rozmarýn je bylina s výraznou chuťovou a aromatickou silou, která může zcela proměnit váš jídlo. A co kdybyste tento úžasný přírodní dar měli k dispozici ve formě oleje? Rozmarýnový olej je právě tím správným doplňkem do vaší kuchyně, který...
15. 07. 2023