Chutný a zdravý pokrm z tuňáka: Zkuste náš recept na tuňákové lahůdky!
Pokud rádi experimentujete v kuchyni a hledáte nové inspirace, máme pro vás skvělý recept na jídlo z tuňáka. Tento tuňák recept je originální, chutný a lehký způsob, jak si pochutnat na rybím pokrmu. Připravte se na to, že vaše chuťové buňky budou nadšené!
Ingredience
Ingredience pro tuňák recept:
- 400g čerstvého tuňáka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky chilli papričky
- 2 rajčata
- šťáva z 1 citronu
- 1/4 hrnku oliv bez pecek
Poznámka: Množství ingrediencí je určeno pro čtyři porce.
Postup přípravy
Postup přípravy:
1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience, které jsou uvedeny v seznamu v receptu.
2. Tuňáka zbavte kůže a kostí a nakrájejte ho na menší kousky.
3. Do hluboké pánve nalijte olej a zahřejte jej na střední teplotu.
4. Přidejte do pánve nakrájený tuňák a opékejte ho asi 5 minut po obou stranách, dokud nezíská hezkou zlatavou barvu. Pokud má tuňák silný zápach, můžete jej předtím marinovat v citronovém džusu s česnekem a trochou soli.
5. Když je tuňák hotový, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
6. Do té samé pánve přidejte kousek másla a nechte jej rozpustit.
7. Přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky a opékejte ji asi 3 minuty do měkkosti.
8. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, olivy bez pecek, kapary, sůl, pepř a oregano podle své chuti a restujte směs asi dalších 5 minut dohromady.
9. Přidejte opět tuňáka do směsi v pánvi a dobře promíchejte.
10. Nechte směs vařit asi 5 minut a podávejte s vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou např. rýže či brambory.
Ať vám chutná váš tuňák recept!
Tip na podávání
Tip na podávání: Podávejte tuňák s čerstvou zeleninou a citronovým dresinkem pro chuťovou explozi. Přidání kousku avokáda nebo papriky může tento recept ještě vylepšit.
Závěr: ať už jste tuňáka připravovali jakýmkoli způsobem, doufáme, že tento recept vám pomohl vytvořit lahodné jídlo s tímto úžasným mořským plodem. Nezapomeňte na kvalitní suroviny a kreativitu při dochucování! Děkujeme za vaši návštěvu a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10. 05. 2023
Kategorie: kuchyně