Masticha: Zázračný poklad z řeckého ostrova Chios
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Úvod do hlívy ústřičné Hlíva ústřičná je jedním z nejvíce oblíbených druhů hub díky svému vynikajícímu chuti a širokým možnostem využití v kuchyni. Pokud se chystáte připravit recept s hlívou ústřičnou, je důležité znát několik základních informací o této hubě. V tomto článku se dozvíte vše, co...
04. 06. 2023
"Meruňka - sladké ovoce plné vitamínů a vlákniny - představení tohoto lahodného druhu ovoce." Popis meruňky Popis meruňky Meruňka je druh ovocného stromu, který pochází z Asie. Tyto stromy dorůstají výšky až 6 metrů a mají kulatou až vejčitou korunu. Meruňky jsou cenné pro své chutné plody, které jsou obvykle...
04. 06. 2023
"Vítejte v světě kávy – zdroji energie a potěšení" Historie kávy Historie kávy Káva, oblíbený nápoj milionů lidí po celém světě, má bohatou historii a původní kořeny v Etiopii. Lidé začali pěstovat kávovník již před více než tisícem let a brzy se stala klíčovou součástí obchodních cest mezi Arábií a...
04. 06. 2023
Úvod do historie popcornu Popcorn, oblíbené křupavé pohoštění v kině, na karnevalu nebo při sledování televize doma, má zajímavou historii. V tomto úvodu do historie popcornu se podíváme na to, jak tento lahodný snack vznikl a jak se stal tak populární po celém světě. Jak se popcorn vyrábí Popcorn se vyrábí ze zrníček...
03. 06. 2023
Úvod do tématu "Kedlubnová omáčka" Kedluben, nebo-li kapusta, patří mezi nejvíce využívanou zeleninu v české kuchyni. Kromě tradičního nakládání a vaření z ní můžete připravit také chutné omáčky, které dodají vašim jídlům pikantní chuťový zážitek. Jednou z oblíbených variant je právě kedlubnová omáčka,...
03. 06. 2023
Fuego - koření, které zahřeje tvůj jídelníček! Historie značky Fuego Historie značky Fuego sahá až do roku 1998, kdy byla založena skupinou nadšenců ze San Francisca. Ti se rozhodli propojit svou lásku k jídlu s zájmem o cestování a sběrem koření po celém světě. Po několika letech zkoumání trhů s kořením a...
03. 06. 2023
Úvod do druhu zmrzliny eskymák Eskymák patří mezi oblíbené druhy zmrzliny. Jedná se o dezert, který je velmi oblíbený nejen v České republice, ale i po celém světě. Jak název napovídá, pochází Eskymák původně z Kanady, kde byl vyvinut jako pochoutka pro tradiční Eskymáky. Tento druh zmrzliny se vyznačuje krémovou...
02. 06. 2023
Úvod do rybízu jako ovocného druhu Rybíz je lahodný ovocný druh, který má vynikající chuť a mnoho zdravotních výhod. Tato malá pomerančová bobule nabízí nejen skvělou chuťovou zkušenost, ale také mnoho nutričních hodnot, jako jsou vitamíny C a K, vláknina a antioxidanty. V této úvodní části se zaměříme na to, co...
02. 06. 2023
Vítejte u našeho receptu na skvělý koktejl pina colada! Pokud hledáte osvěžující nápoj s exotickou chutí, tak jste na správném místě. Následující text vám ukáže, jak si jednoduše a rychle připravit tento oblíbený a sladký koktejl.Ingredience Ingredience pro pina colada koktejl: - 60 ml bílého rumu - 120 ml ananasové...
02. 06. 2023
Úvod do problematiky keramických pánví Keramické pánve se staly velice populární díky svým vynikajícím vlastnostem při vaření a pečení. Jejich hlavní předností je zdravotní nezávadnost, protože keramika neobsahuje škodlivé látky. Další výhodou je rovnoměrné rozložení tepla po celém povrchu pánve, což umožňuje...
01. 06. 2023