Vlašský ořech: Zdravé a chutné ovoce, které vás překvapí!
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Úvod do mangoldu Mangold je zelenina bohatá na vitamíny a minerály, která se často používá v různých kuchyních po celém světě. Pokud se rozhodnete prozkoumat její chuťové možnosti, přinášíme vám tento úvod do mangoldu, který vás provede několika jednoduchými a chutnými recepty. Od tradičního italského risotto s...
26. 05. 2023
Úvod do světa ryb - druh klikva Dobrý den, vítejte v úvodu do světa ryb, které jsou pro mnoho lidí fascinujícím tématem. V tomto článku se budeme věnovat jednomu konkrétnímu druhu ryb - klikvám. Klikvy jsou drobné sladkovodní ryby patřící do čeledi kaprovitých a řádu máloostní. Svůj název získaly podle...
26. 05. 2023
Úvod do tématu kávových kapslí Pokud uvažujete o pořízení kávových kapslí a nevíte, kde začít, máme pro vás úvod do tématu, který vám pomůže zorientovat se v nabídce na trhu. Kávové kapsle jsou velmi populární volbou pro milovníky kávy díky své jednoduchosti použití a rychlosti přípravy nápoje. Mezi oblíbené...
25. 05. 2023
Rybenka - malá, ale chutná ryba Vítáme vás uvedením do druhu ryby nazvané "rybenka". Tato malá, ale velmi lahodná ryba je oblíbenou pochoutkou mnoha rybářů i kuchařů. V našem úvodu se podíváme blíže na tento druh a naučíme se něco o jeho charakteristikách, historii a způsobech přípravy. Připojte se k nám na této...
25. 05. 2023
Úvod do světa ořechových směsí - Vyzkoušejte lahodnou směs nut, která spojuje výbornou chuť mnoha druhů ořechů. Původ a historie ořechových směsí Ořechové směsi jsou oblíbenou pochoutkou pro mnoho lidí. Tyto lahodné směsi spojují v sobě různé druhy ořechů, jako jsou například lískové, kešu, mandle, vlašské...
25. 05. 2023
Co je dip a jak se používá v kuchyni? Dip je oblíbenou přílohou k různým druhům jídla, jako jsou chipsy, zelenina nebo pečivo. Jedná se o omáčku na bázi zakysané smetany, majonézy nebo sýru, která se ochucuje různými kořením a bylinkami. Dip může být sladký nebo slaný a lze jej použít jako chuťovou podporu k mnoha...
24. 05. 2023
Úvod do problematiky lednic v domácnosti Úvod do problematiky lednic v domácnosti Lednice patří mezi nejdůležitější spotřebiče v každé domácnosti. Společnost Beko se specializuje na výrobu moderních a efektivních ledniček, které usnadňují život a zvyšují pohodlí každého uživatele. V tomto článku se podíváme na...
24. 05. 2023
Úvod do receptu na jablkový koláč "Úvod do receptu na jablkový koláč" Pokud milujete sladké dezerty a máte rádi vůni čerstvých jablek, pak je pro vás dnešní recept na jablkový koláč tím pravým. Tento domácí koláč je dokonalou kombinací nadýchaného těsta a lahodného ovocného náplně. Připravte si ingredience a...
24. 05. 2023
Co je to grog a jak se připravuje Grog je teplý nápoj, který mnoho lidí tradičně považuje za antiseptikum pro boj s nachlazením. Jeho kořeny sahají až do 18. století, kdy byl oblíben u námořníků jako způsob, jak zahřát se a udržet si vysokou úroveň energie na dlouhých plavbách. Recept na grog se může lišit v...
23. 05. 2023
Úvod do zavařování okurek Pokud hledáte způsob, jak si uchovat okurky na delší dobu a zároveň je mít vždy po ruce, zavařování je skvělou volbou. Ať už jste začátečník nebo máte s tímto procesem zkušenosti, úvod do zavařování okurek vám ukáže, jak připravit lahodné nakládané okurky doma. Naučíte se postup krok...
23. 05. 2023