Vlašský ořech: Zdravé a chutné ovoce, které vás překvapí!
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
"Představujeme vám lahodné kousky pro milovníky sladkostí - Horalky Sedita." Historie vzniku horalků sedita Historie vzniku horalků sedita sahá až do roku 1953, kdy se začaly vyrábět pod značkou Opavia. Tuto sladkou pochoutku si oblíbili lidé po celé republice pro svou chuťovou lahodnost a výbornou kombinaci křupavého sušenky...
21. 04. 2023
Úvod do tématu jitrnice Úvod do tématu jitrnice Jitrnice jsou tradiční české klobásy, které se vyrábějí z vepřového masa, krvavice a dalších ingrediencí. Tento recept je oblíbeným počinem zejména na podzim, kdy se slaví zabijačka. Jitrnice se dají připravit různými způsoby a každá rodina má svůj vlastní...
21. 04. 2023
Co je foie gras? Foie gras je francouzské slovo, které doslovně znamená "tuková játra". Jedná se o lahůdku, která vzniká speciálním krmením hus a kachen, aby jejich játra byla co nejvíce naplněna tukem. Výsledkem je jemné a bohaté játra s příjemnou chuťovou a aroma profilu. Foie gras se často podává jako samostatné...
20. 04. 2023
Úvod do tématu uzeného masa "Úvod do tématu uzeného masa" Uzené maso je oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. Jeho charakteristická chuť a aroma jsou nepřehlédnutelné a pro mnohé neodolatelné. Uzené maso se vyrábí pomocí speciální technologie, která mu umožňuje dlouhodobé skladování bez ztráty chuti a...
20. 04. 2023
Úvod do problematiky kojení a kojenecké výživy "Úvod do problematiky kojení a kojenecké výživy" je klíčovým tématem, důležitým pro každou novopečenou maminku. Kojení je nejen přirozený proces, ale také důležitá součást zdravého vývoje novorozence. V prvních měsících života jsou rozhodující pro správný růst a...
20. 04. 2023
Přivítání oslavence narozeninovým dortem je zvykem, který dodává celé oslavě tu správnou sladkou atmosféru. Ať už si vyberete jakýkoliv druh pečiva či náplně, narozeninový dort se považuje za jeden ze symbolů této významné události. Jak tedy připravit ty nejlepší oslavy? Na to Vám ráda poradím! Historie...
19. 04. 2023
"Úvod: Míchání nápojů jako umění přípravy dokonalého koktejlu." Historie míchání nápojů Historie míchání nápojů sahá až do starověku, kdy lidé začali zkoušet kombinovat různé druhy rostlin a plodů, aby vytvořili nové chutě a účinky. První záznamy o míchání nápojů pocházejí z Egypta a Řecka, kde se...
19. 04. 2023
Vítejte u mého receptu na quiche! Tento francouzský pokrm je oblíbený po celém světě a dnes vám ukážu, jak si ho můžete snadno připravit i vy doma. Quiche se skládá z krásné křehké slané těsta plněného směsí vajec, mléka a dalších ingrediencí dle vašeho gusta. Tento recept je ideální pro piknik, brunch nebo...
19. 04. 2023
"Vítejte v úvodu do světa nuggetů: malých kousků lahodného smaženého masa, které jsou oblíbeným pokrmem mezi mladými i staršími gurmány. Připravte se na chuťový zážitek a objevte nejlepší způsoby, jak si užít tuto delikatesu." Historie nuggetů Historie nuggetů se datuje až do 50. let minulého století, kdy byly...
18. 04. 2023
Úvod do masových koulí Úvod do masových koulí Masové koule jsou drobné kuličky vyrobené z různých druhů masa, které se dají použít jako přísada do polévek, omáček nebo i jako náplň do těstovin. Tyto malé, ale velmi chutné kuličky jsou oblíbenou součástí české kuchyně a mnoho lidí si je rádo připravuje i doma....
18. 04. 2023