Čokoládová buchta: Neodolatelná sladká lahoda pro milovníky čokolády
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Ořechy jsou jedinečným a chutným pokladem přírody, který je neodmyslitelnou součástí našich kuchyní. Jsou bohaté na živiny a mají mnoho zdravotních výhod. Ořechy jsou také oblíbenou surovinou pro přípravu různých pokrmů, ať už sladkých či slaných. V tomto článku se podíváme na nejpopulárnější druhy ořechů a...
16. 02. 2024
Co je to "dóza na mouku" a jak se používá ve vaší kuchyni? Dóza na mouku je praktický pomocník ve vaší kuchyni, který slouží k uchování a skladování mouky. Jedná se o nádobu s uzavíratelným víčkem, které zajišťuje dlouhou trvanlivost a ochranu mouky před vlhkostí a škůdci. Dóza na mouku je navržena tak, aby...
15. 02. 2024
Co je "cana" a jak se používá v kuchyni Cana je tradiční nádoba na pití, která se používá v kuchyni po celém světě. Je vyrobena z různých materiálů, jako je sklo, keramika nebo plast. Cana má obvykle kulatý tvar s úzkým hrdlem a širokým dnem. Používá se především k uchování a servírování tekutin, jako jsou...
14. 02. 2024
Co je kurkuma? Kurkuma je koření pocházející z kořene rostliny Curcuma longa, která je příbuzná zázvoru. Má charakteristickou oranžovou barvu a výraznou chuť. Její hlavní účinnou látkou je kurkumin, který má silné antioxidantní a protizánětlivé vlastnosti. Kurkuma se používá nejen jako koření, ale také jako...
13. 02. 2024
Co je to papinův hrnec? Papinův hrnec je speciální kuchyňský nástroj, který slouží k rychlému a efektivnímu vaření. Jedná se o tlakový hrnec, který umožňuje zvýšit teplotu vaření a tím zkrátit dobu potřebnou k přípravě jídla. Papinův hrnec byl vynalezen francouzským vědcem Denisem Papinem již v 17. století a od...
12. 02. 2024
Příprava ingrediencí pro šneci z listového těsta Příprava ingrediencí pro šneci z listového těsta začíná s nákupem kvalitního listového těsta, které můžete zakoupit v obchodě nebo si připravit domácí. Další důležitou surovinou je máslo, které se používá jak na natření těsta, tak i do samotné náplně. Kromě...
11. 02. 2024
Co je hořčičná omáčka? Hořčičná omáčka je klasická omáčka, která se využívá v mnoha kuchyních po celém světě. Její hlavní složkou je hořčice, která jí dodává charakteristickou ostrou chuť. Hořčičná omáčka se často používá jako dochucovadlo nebo dip ke grilovanému masu, pečeným bramborám nebo...
10. 02. 2024
Co je šašlik? Šašlik je tradiční pokrm, který pochází z východní Evropy a Blízkého východu. Jedná se o kousky masa, které jsou nabodány na špejle a grilovány nebo pečeny. Maso je obvykle doplněno zeleninou, jako jsou papriky, cibule nebo rajčata. Šašlik má charakteristickou chuť díky marinádě a kořením, které se...
09. 02. 2024
Rajče, plod zeleniny s výraznou chutí a bohatým obsahem vitamínů, je nedílnou součástí našich kuchyní. Jeho univerzálnost a široké využití ho činí oblíbeným přísadou mnoha jídel. Rajčata jsou také ceněna pro své zdravotní přínosy a vysoký obsah antioxidantů. V tomto článku se podíváme na původ a historii...
08. 02. 2024
Co je hotové jídlo? Hotové jídlo je připravené jídlo, které není nutné vařit nebo připravovat dalšími kroky. Je to hotová a kompletní strava, kterou lze ihned konzumovat. Hotové jídlo je obvykle baleno v obalech, jako jsou plechovky, sklenice nebo sáčky. Tato jídla jsou často vyrobená z kvalitních surovin a mají dlouhou...
07. 02. 2024