Čokoládová buchta: Neodolatelná sladká lahoda pro milovníky čokolády
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Co jsou GMO a jak vznikají? GMO je zkratka pro geneticky modifikované organismy. Jedná se o organismy, u kterých byla upravena genetická informace takovým způsobem, aby se v nich projevily specifické vlastnosti, jako například odolnost vůči škůdcům nebo herbicidům. Tento proces se obvykle provádí v laboratoři a může být...
20. 05. 2023
Co je svazenka a jak se připravuje Svazenka je tradiční české jídlo, které se připravuje z těsta z mouky, vajec a mléka. Tvar svazků vyrobených z těsta se vaří ve vroucí vodě a podává se s kysaným zelím nebo s máslem a cukrem. Někdy se do těsta přidávají i maliny nebo borůvky, aby byla svazenka sladší. Jakmile...
19. 05. 2023
Přivítání: Vítáme Vás u našeho článku zaměřeného na téma "alkohol v akci". Tento článek se bude zabývat zvýhodněnými cenami alkoholických nápojů, které jsou k dispozici u vybraných prodejců. Pokud hledáte dobrý drink nebo víno za příznivou cenu, budete určitě nadšeni z toho, co máme pro Vás připravené....
19. 05. 2023
Co je parmezán? Parmezán je tvrdý sýr původem z italského města Parma. Je velmi oblíbený po celém světě díky svému unikátnímu kořeněnému a oříškovému aroma, které se hojně využívá při vaření. Parmezán se často používá jako doplněk k těstovinám, salátům, polévkám a dalším jídlům. Tento sýr je vyroben...
19. 05. 2023
Úvod k lednici malé – Praktické vybavení pro každou domácnost Lednice jsou jedním z nejdůležitějších spotřebičů v každé domácnosti. Malá lednice je ideálním řešením pro menší byty a domy, kde není dostatek místa. V tomto článku se podíváme na několik důvodů, proč je dobré mít malou lednici, a také na to,...
18. 05. 2023
Úvod do chřestu - zajímavosti o této významné zelenině! Původ a historie chřestu Původ a historie chřestu Chřest je druh zeleniny, která se vyskytuje po celém světě. Jeho původ se však odvozuje ze Středozemí a Blízkého východu. První zmínky o této lahodné rostlině jsou datovány již do starověku. V Egyptě byl...
18. 05. 2023
Úvod do pastiňáku jako kořenové zeleniny Pastiňák je kořenová zelenina, která se stává stále populárnější u nás i v zahraničí. Jeho bílá dužina a sladká chuť jsou charakteristické pro tuto zeleninu, kterou lze využít jak při vaření, tak při pečení. V tomto úvodu se dozvíte více o pastiňáku jako kořenové...
18. 05. 2023
Úvod do značky Berlinger Haus Berlinger Haus je značka, která se specializuje na kvalitní kuchyňské potřeby a nádobí. Již od svého vzniku se zaměřuje na inovaci a design, což se projevuje nejen v praktičnosti jejich produktů, ale také v tom, jak skvěle vypadají. Berlinger Haus si zakládá na preciznosti výroby a používání...
17. 05. 2023
Úvod do receptu na dort s mascarpone Pokud si chcete vychutnat dokonalý dezert s italským nádechem, není lepší volbou než dort s mascarpone. Tento lahodný dort kombinuje krémovost mascarpone s křupavou korpusovou částí. V tomto úvodu se dozvíte o ingrediencích, které potřebujete k přípravě tohoto fantastického dortu a o...
17. 05. 2023
"Úvod: Ochutnejte chuťovou lahůdku plnou vitamínů - Mrkvovou buchtu!" Ingredience Ingredience pro mrkvovou buchtu: - 2 hrnky strouhanky - 1/2 hrnku cukru - 2 lžičky prášku do pečiva - 1/2 lžičky soli - 2 lžičky skořice - 3 vejce - 1 hrnek oleje - 2 hrnky nastrouhané mrkve - 1/2 hrnku nasekaných ořechů (dle chuti) Postup...
17. 05. 2023