Masticha: Zázračný poklad z řeckého ostrova Chios
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Co je parmezán? Parmezán je tvrdý sýr původem z italského města Parma. Je velmi oblíbený po celém světě díky svému unikátnímu kořeněnému a oříškovému aroma, které se hojně využívá při vaření. Parmezán se často používá jako doplněk k těstovinám, salátům, polévkám a dalším jídlům. Tento sýr je vyroben...
19. 05. 2023
Úvod k lednici malé – Praktické vybavení pro každou domácnost Lednice jsou jedním z nejdůležitějších spotřebičů v každé domácnosti. Malá lednice je ideálním řešením pro menší byty a domy, kde není dostatek místa. V tomto článku se podíváme na několik důvodů, proč je dobré mít malou lednici, a také na to,...
18. 05. 2023
Úvod do chřestu - zajímavosti o této významné zelenině! Původ a historie chřestu Původ a historie chřestu Chřest je druh zeleniny, která se vyskytuje po celém světě. Jeho původ se však odvozuje ze Středozemí a Blízkého východu. První zmínky o této lahodné rostlině jsou datovány již do starověku. V Egyptě byl...
18. 05. 2023
Úvod do pastiňáku jako kořenové zeleniny Pastiňák je kořenová zelenina, která se stává stále populárnější u nás i v zahraničí. Jeho bílá dužina a sladká chuť jsou charakteristické pro tuto zeleninu, kterou lze využít jak při vaření, tak při pečení. V tomto úvodu se dozvíte více o pastiňáku jako kořenové...
18. 05. 2023
Úvod do značky Berlinger Haus Berlinger Haus je značka, která se specializuje na kvalitní kuchyňské potřeby a nádobí. Již od svého vzniku se zaměřuje na inovaci a design, což se projevuje nejen v praktičnosti jejich produktů, ale také v tom, jak skvěle vypadají. Berlinger Haus si zakládá na preciznosti výroby a používání...
17. 05. 2023
Úvod do receptu na dort s mascarpone Pokud si chcete vychutnat dokonalý dezert s italským nádechem, není lepší volbou než dort s mascarpone. Tento lahodný dort kombinuje krémovost mascarpone s křupavou korpusovou částí. V tomto úvodu se dozvíte o ingrediencích, které potřebujete k přípravě tohoto fantastického dortu a o...
17. 05. 2023
"Úvod: Ochutnejte chuťovou lahůdku plnou vitamínů - Mrkvovou buchtu!" Ingredience Ingredience pro mrkvovou buchtu: - 2 hrnky strouhanky - 1/2 hrnku cukru - 2 lžičky prášku do pečiva - 1/2 lžičky soli - 2 lžičky skořice - 3 vejce - 1 hrnek oleje - 2 hrnky nastrouhané mrkve - 1/2 hrnku nasekaných ořechů (dle chuti) Postup...
17. 05. 2023
Co je wasabi? Wasabi je koření, které pochází z Japonska a jedná se o zelenou pastu nebo prášek s ostrou chutí. Obvykle se podává s sushi nebo sashimi jako dochucovadlo a má výrazné antibakteriální účinky. Wasabi se tradičně získává ze stonku rostliny wasabi, která je svým vzhledem podobná ředkvičce. Vyšší kvalita...
16. 05. 2023
Úvod - popis mochyně jako druhu ryby Úvod - popis mochyně jako druhu ryby: Mochyně je druh sladkovodní ryby, která se vyskytuje převážně v Evropě a Asii. Patří do čeledi karasovitých a je spojována s mírnými proudícími řekami, jezery a bažinami. Tato ryba bývá obvykle menší velikosti, dorůstá zhruba 20-30 cm délky a...
16. 05. 2023
Co jsou okostice? Okostice jsou části ovoce nebo zeleniny, které jsou pevné a obvykle nejedlé. Tyto struktury se nacházejí uvnitř plodu nebo na jeho povrchové vrstvě a fungují jako ochranný prvek. Okostice mohou být například slupka u banánu, melounu nebo pomeranče, či kůže papriky. Někdy mohou být okostice také součástí...
16. 05. 2023