Čokoládová buchta: Neodolatelná sladká lahoda pro milovníky čokolády
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Úvod do oregana jako koření Oregano, to není jenom obyčejné koření. Je to skutečná lahůdka pro chuťové pohárky. V této úvodní části se dozvíte vše, co potřebujete vědět o oreganu jako koření. Od historie až po nejlepší praktiky při používání tohoto aromatického bylinky. Ponořte se s námi do světa oregana a...
06. 05. 2023
Co je kiwano? Kiwano je exotický plod původem z jižní Afriky, který se stává stále oblíbenější i v jiných částech světa. Má oválný tvar a charakteristickou žlutou slupku s hroty. Uvnitř se skrývá světle zelené dužina s množstvím drobných semínek. Kiwano má příjemnou chuť, která připomíná mix banánu, citrónu...
06. 05. 2023
Úvod do mandlového cukroví Mandlové cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů sladkostí. Jeho bohatá, mandlová chuť a krásná vzhled ho činí perfektní volbou pro různé příležitosti. Pokud jste nováčkem v pečení a chcete se naučit, jak připravit domácí mandlové cukroví, máme pro vás úvod, který vám pomůže...
06. 05. 2023
Bučický mlýn - historická památka a svědek minulosti Bučický mlýn je nejen významná stavba spojená s hospodářskou činností našich předků, ale také důležitá kulturní památka. Jeho historie sahá až do 18. století a poskytuje nám pohled do minulosti, jak se lidé živili a pracovali v té době. Nahlédnutím do historie...
05. 05. 2023
Úvod do světa kávy Úvod do světa kávy Káva, nejvíce konzumovaný nápoj na světě, má svůj vlastní svět. Pokud jste milovník kávy nebo se snažíte naučit více o této lahodné nápoji, je důležité mít základní znalosti o původu, přípravě a způsobech servírování. V tomto úvodu do světa kávy vám poskytneme...
05. 05. 2023
Úvod do sirupu z tymiánu Vítáme vás k našemu úvodu do sirupu z tymiánu - přírodnímu léku, který se často používá pro podporu dýchacích cest a imunitního systému. Tymiánový sirup je vytvořen z bylinného extraktu, který obsahuje mnoho prospěšných látek pro vaše tělo. V tomto článku se dozvíte více o jeho...
05. 05. 2023
Ingredience Ingredience pro hovězí pupek receptPostup Postup přípravy hovězího pupku: Nejprve si očistěte pupky od zbytků tuku a blan. Dále je dejte vařit do hrnce s vodou, aby byly pokryty. Přidejte do hrnce koření dle libosti (např. pepř, bobkový list, nové koření) a nechte vařit asi 2 - 3 hodiny. Po uvaření nechte...
04. 05. 2023
Úvod: Správná volba kuchyňské pracovní desky je důležitým krokem při zařizování domácnosti. Funkčnost, odolnost a estetický vzhled jsou klíčové faktory, na které byste měli při výběru brát ohled. V následujícím článku se dozvíte více o různých druzích materiálů, které mohou být použity při výrobě...
29. 04. 2023
Citron je ovocný plod, kterým se můžete setkat v obchodech po celém světě. Jeho kyselá chuť a vůně jsou charakteristické pro tento citrusový druh. Pochází z čeledi Rutaceae a nejvíce se pěstuje v zemích s teplým podnebím. Tento plod má mnoho využití jak v kuchyni, tak i v kosmetice a lékařství. V tomto článku se...
29. 04. 2023
Úvod do punčových řezů Pokud se chcete ponořit do světa tradičních českých sladkostí, nemůžete minout punčové řezy. Tyto křehké a lahodné pečivo jsou plněny klasickou punčovou náplní, která dodává každému kousku neopakovatelný chuťový zážitek. Pokud jste dosud neuvažovali o přípravě těchto skvělých...
29. 04. 2023