Čokoládová buchta: Neodolatelná sladká lahoda pro milovníky čokolády
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Úvod do wokování Wokování je tradiční způsob vaření používaný v asijské kuchyni. Wok pánev je speciální nástroj, který se užívá k rychlému smažení na vysoké teplotě. Využitím wok pánve můžeš dosáhnout skvělé chuti a krásného vzhledu pokrmů. Úvod do wokování ti pomůže získat základní znalosti a tipy...
12. 04. 2023
Co je odšťavňovač a jak funguje? Odšťavňovač je elektrické zařízení, které slouží k extrakci šťávy z ovoce a zeleniny. Jeho hlavní funkcí je oddělit šťávu od pevných částí plodu a tak umožnit efektivní využití vitamínů, minerálů a dalších živin skrytých v ovoci a zelenině. Odšťavňovač funguje tímto...
11. 04. 2023
Ryba s pestrou historií a výjimečným vzhledem - Pstruh duhový.Popis pstruha duhového Pstruh duhový je sladkovodní druh ryby, který se vyskytuje v Evropě, Asii i Severní Americe. Tato ryba je velmi oblíbená pro svou chutnou a kvalitní maso, které má jemnou chuť a nízký obsah tuku. Pstruh duhový se většinou loví na umělé...
11. 04. 2023
Úvod do cikánské omáčky "Úvod do cikánské omáčky" Cikánská omáčka je tradiční balkánské jídlo, které se skládá z kuřecího masa, papriky, rajčat a cibule. Tato chuťově bohatá a robustní omáčka má své kořeny v kuchyni romského etnika a dnes je oblíbeným jídlem po celém světě. Připravte si cikánskou omáčku...
11. 04. 2023
Co je kukuřičný škrob? Kukuřičný škrob je bílý prášek, který se získává z kukuřice. Jedná se o velmi rozšířenou surovinu v potravinářském průmyslu. Kukuřičný škrob se používá jako zahušťovadlo, stabilizátor a texturovací látka pro mnoho potravin, například pro omáčky, pudinky, polévky a dezerty. Je to...
10. 04. 2023
Co je mangold? Mangold je zelenina, která se často pěstuje pro své vynikající chuťové vlastnosti a bohatý obsah vitamínů a minerálů. Jedná se o rostlinu s velkými zelenými listy a tučnými bílými stonky, které jsou obvykle sklízeny společně s listy. Mangold se často používá jako přísada k různým pokrmům nebo...
10. 04. 2023
Co je tapioka a jak se používá v kuchyni Tapioka je škrobová mouka získaná ze stonků tropické rostliny mandiokovníku. Je to populární ingredience v mnoha kuchyních po celém světě, zejména v Asii a Jižní Americe. Tapioka se často používá pro přípravu tapiokových kuliček - malých perel, které absorbuje tekutinu a...
10. 04. 2023
Ingredience: Ingredience: - 2 hrnky hladké mouky - 1 hrnek krystalového cukru - 1 prášek do pečiva - špetka soli - 3 vejce - 1 hrnek mléka - ½ hrnku rostlinného oleje - vanilkový pudink (na vaření) - 500 g tvarohu Tento vynikající recept na hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je skvělou volbou pro každou příležitost....
09. 04. 2023
Úvod do světa Bernard piva Vítejte ve světě vynikajícího českého piva! Jsme pyšní na značku Bernard, která vyniká nejen skvělou kvalitou, ale také dlouhou tradicí a postavením mezi nejoblíbenějšími českými pivy. Připojte se k nám na cestě poznávání jedinečného chuťového zážitku, který vám přinášíme s...
09. 04. 2023
"Vítáme vás u našeho receptu na lahodný linecký koláč s tvarohem. Pokud hledáte dokonalou sladkou pochoutku pro své blízké, nebo se chystáte hostit a potřebujete inspiraci, tento recept je tou správnou volbou. Následující kroky vám ukážou, jak jednoduše připravit tento oblíbený dezert plný chuťových zážitků." Seznam...
09. 04. 2023