Vlašský ořech: Zdravé a chutné ovoce, které vás překvapí!
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Co je sušené mléko? Sušené mléko je forma mléka, která byla odstraněna veškerá vlhkost. Tento proces probíhá tak, že se nejprve získá čerstvé kravské mléko a následně se odstraní veškerá voda z tohoto mléka. Výsledkem tohoto procesu je sušený prášek, který obsahuje všechny živiny a vitaminy, které jsou přítomny...
22. 06. 2023
Úvod do tataraku Úvod do tataraku Tatarak je lahodné jídlo z masa, které se těší velké oblibě v restauracích po celém světě. Tento pokrm sice původně pochází z Ruska, ale postupem času si našel cestu do gastronomických tradic mnoha zemí, včetně České republiky. Recept na tatarak je relativně jednoduchý a sestává ze...
21. 06. 2023
Co je třtinový cukr? Co je třtinový cukr? Třtinový cukr je přírodní sladidlo získávané z cukrové třtiny. Obsahuje vyšší množství minerálů než běžný bílý cukr, jako například železo, vápník a hořčík. Třtinový cukr má také o něco nižší glykemický index než bílý cukr, což znamená, že pomaleji...
20. 06. 2023
Úvod Čokoládový krém je jedinečnou příchutí, která má schopnost rozpouštět na jazyku a tvořit dokonalé spojení sladkosti, hladkosti a bohaté chuti kakaových bobů. Tento lahodný dezertový krém se stává stálou součástí při přípravě různých receptů, ať už se jedná o dorty, zákusky nebo palačinky. Pokud jste...
19. 06. 2023
Vítejte u mého receptu na brokolicové placky! Tyto chutné placky jsou plné zeleniny a jsou skvělým způsobem, jak se dostat k potřebnému dennímu příjmu zeleniny. Pokud hledáte zdravé a výživné jídlo, neváhejte a vyzkoušejte tyto brokolicové placky. Potřebné suroviny Když chcete udělat brokolicové placky jako ze...
18. 06. 2023
Úvod do rýže basmati Rýže basmati je jedna z nejznámějších odrůd rýže na světě. Tato rýže je charakteristická svou delikátní vůní, která připomíná ořechy a koření. Pochází zejména z Indie a Pákistánu a má velmi dlouhou historii používání v tradičních kuchyních těchto zemí. V poslední době se stala velmi...
17. 06. 2023
Úvod do problematiky raka říčního Rak říční, někdy označovaný jako druh rakoviny, se často vyskytuje v českých řekách a potocích. Jeho škodlivé účinky na tamní ekosystém jsou nezanedbatelné a zároveň může být velmi nebezpečný i pro lidi. V tomto úvodu se podíváme hlouběji do problematiky tohoto druhu raka a jeho...
16. 06. 2023
Pokud hledáte sladké nebo slané pečivo, neměli byste přehlédnout naši nabídku vynikajících koláčů. S rozmanitou paletou chutí a ingrediencí jsou naše koláče ideálním doplňkem ke kávě nebo čaji a mohou být skvělým občerstvením pro vaše návštěvy. Přečtěte si více o naší široké nabídce a objevte nové...
15. 06. 2023
Vítejte v kuchařské knize "Peče celá země 2 recepty"! Tato kniha je plná nejen chutných receptů, ale také tipů a triků, které vám pomohou stát se lepším pekařem. Přinášíme vám nejlepší recepty ze všech koutů světa a těšíme se, že s nimi budete moci připravit vydatné snídaně, sladké dezerty nebo jednoduché...
14. 06. 2023
Úvod do problematiky rybího masa v kuchyni Rybí maso je v kuchyni velmi oblíbené a hojně využívané. V tomto článku se zaměříme na specifický druh ryby, metraka, a přiblížíme si jeho vlastnosti, chuťové vlastnosti a způsoby, jakými může být použit v kuchyni. Přečtěte si náš úvod do problematiky rybího masa v...
13. 06. 2023