Masticha: Zázračný poklad z řeckého ostrova Chios
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Úvod do exotického ovoce Úvod do exotického ovoce Exotické ovoce je v poslední době stále populárnější a bývá často označováno za superpotravinu. Patří sem ovoce, které není typické pro danou oblast a pochází z jiných zeměpisných šířek. Tyto plody se mohou lišit nejen tvarem, ale i chutí a nutričními...
27. 04. 2023
"Vítejte v světě sladkých košíčků cukroví, které okouzlí každého milovníka dezertů!" Historie košíčků cukroví Historie košíčků cukroví sahá několik staletí do minulosti. Tyto lahodné pamlsky byly původně vyráběny v klášterech při speciálních příležitostech, jako jsou svátky a slavnosti. Košíčky se...
27. 04. 2023
Úvod: Smažené žampiony jsou oblíbeným pokrmem mnoha lidí po celém světě. Tento lahodný pokrm se připravuje z čerstvých hub, které jsou obaleny v troubě nebo smaženy na pánvi spolu se speciální kořenící směsí. Smažené žampiony jsou k dostání v mnoha restauracích a bistro po celém Česku a stále si drží své místo...
27. 04. 2023
Úvod do polévky miso Historie polévky miso Historie polévky miso sahá až do 7. století, kdy se začala v Japonsku používat jako zdravotní pomůcka. Miso je tradičně připravováno z fermentované sóji a obsahuje řadu prospěšných látek, jako jsou vitaminy, minerály a probiotika. V průběhu let se polévka miso stala...
26. 04. 2023
Popis mrkve jako zeleniny Mrkev je kořenová zelenina, která se pěstuje po celém světě. Její nejčastější barva je oranžová, ale může být také žlutá, bílá nebo purpurová. Mrkev je bohatá na vitamín A a vlákninu, což ji činí velmi zdravou potravinou. Může být konzumována syrová nebo vařená a používá se také...
26. 04. 2023
Úvod do ořešáku jako potraviny Ořešák je jedna z nejvýznamnějších potravin v mnoha částech světa. Obsahuje vysoké procento zdravých tuků, bílkovin a vlákniny, což ho činí ideální volbou pro ty, kteří dbají o svoje zdraví. Navíc ořešák obsahuje spoustu minerálů a vitamínů, jako například hořčík, železo a...
25. 04. 2023
Úvod do tématu křenu jako koření Křen je koření, které dodává jídlu unikátní chuťový zážitek. Pokud se chystáte použít křen jako koření poprvé, zde je úvod do tématu, který vám pomůže porozumět tomuto speciálnímu koření a jak ho správně používat v kuchyni.Historie používání křenu v kuchyni Historie...
25. 04. 2023
Úvod do tématu ošatek na chleba Úvod do tématu ošatek na chleba: Ošatka na chleba, nebo také ubrus na chléb, je drobný detail, který může dodat vaší tabuli na jídlo skvělý vzhled. Tento kousek textilie se používá k přikrytí chleba během stolu a slouží tak jako ochrana proti prachu a nečistotám. Ošatky na chleba jsou...
25. 04. 2023
"Začněte vařit jako profesionál s naším svarak receptem - návodem na lahodné jídlo, které si zamilujete!" Seznam ingrediencí Seznam ingrediencí na vynikající svařák: - 750 ml červeného vína - 100 g třtinového cukru - 1 celý hřebíček - 1 kus skořice (cca. 10 cm) - 2 lžíce medu - šťáva z jednoho citronu - plátky...
24. 04. 2023
Úvod do jahodovek Jahodovka je oblíbeným letním nápojem, který si zamilovali lidé po celém světě. Pokud jste ještě neochutnali tento osvěžující a sladký nápoj, pak je na čase, abyste se s ním seznámili. V tomto úvodu do jahodovek vám představíme základní recept na přípravu jahodovky, ale také vám nabídneme...
24. 04. 2023