Masticha: Zázračný poklad z řeckého ostrova Chios
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Představení pekárny Merhautovo v Praze Pekárna Merhautovo se nachází v srdci Prahy a je známá svým vynikajícím pečivem. Již od roku 1920 pekárna nabízí širokou škálu čerstvého chleba, rohlíků, koláčů a dezertů. Její umístění v historickém centru města jí dodává jedinečnou atmosféru a přitahuje jak místní...
22. 11. 2023
Představení značky Lindor Lindor je jednou z nejoblíbenějších čokoládových značek na světě. Tato švýcarská značka se specializuje na výrobu lahodných a luxusních čokoládových pralin. Lindor se pyšní dlouhou tradicí a pečlivým ručním zpracováním, které dodává jejich čokoládám jedinečnou kvalitu a chuť....
21. 11. 2023
Co je balkánský sýr? Balkánský sýr je tradiční druh sýra, který pochází z balkánského regionu. Je to tvrdý sýr, který se vyrábí z ovčího, kozího nebo směsi těchto mlék. Má charakteristickou slanou chuť a krémovou konzistenci. Balkánský sýr je oblíbený pro svou všestrannost a chuťovou explozi na talíři. Je...
20. 11. 2023
Vítejte v našem časopise "Zavařovací sklenice - recepty"! Dnes vám přinášíme úžasný recept na lahodnou roládu bez mouky, která je skvělou alternativou pro kuchyni bezlepkových gurmánů. Tato roláda je nejen chutná, ale také jednoduchá na přípravu. Připravte se na zážitek plný lahodného a zdravého pečení bez mouky....
19. 11. 2023
Co jsou batáty? Batáty, známé také jako sladké brambory, jsou kořenovou zeleninou s výrazně sladkou chutí a oranžovým nebo fialovým zbarvením dužiny. Pocházejí z tropických oblastí a jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Batáty mají hladkou slupku a jejich dužina je jemná a krémovitá. Jsou skvělým zdrojem...
18. 11. 2023
Fazole jsou vynikající a zdravá potravina, která by neměla chybět ve vaší kuchyni. Jsou bohaté na vlákninu, bílkoviny a vitamíny. Fazole mají také nízký obsah tuku a jsou skvělým zdrojem energie. Jsou cenově dostupné a snadno se připravují. V tomto článku se dozvíte více o fazolích jako druhu luštěnin, různých...
17. 11. 2023
Co je brzlík? Brzlík je druh sladkovodní ryby, která patří do čeledi kaprovitých. Je to malá ryba s protáhlým tělem a stříbřitým zbarvením. Brzlík se vyskytuje především v řekách a jezerech Evropy, zejména ve střední a východní části kontinentu. Je oblíbenou rybou pro svou chutnou a jemnou chuť, která se hodí do...
16. 11. 2023
Co je Strongbow? Strongbow je osvěžující jablečné pivo s dlouhou tradicí. Jeho hlavní složkou jsou kvalitní jablečné šťávy, které dodávají pivu příjemně ovocnou chuť a vůni. Strongbow je vyroben z vybraných odrůd jablek, které jsou pečlivě lisovány a fermentovány. Toto pivo se vyznačuje světlou barvou a svěžím,...
15. 11. 2023
Co je Cinzano? Cinzano je italský likér vyrobený z vínového destilátu, bylin a koření. Je známý svou sladkou a aromatickou chutí, která dodává jídlu i nápojům jedinečnou chuťovou kombinaci. Cinzano je oblíbený pro své lahodné aroma a je často používán jako ingredience ve výrobě koktejlů a dezertů. Jeho bohatá...
14. 11. 2023
Co je tonik a jaký je jeho význam pro zdraví? Tonik je osvěžující nápoj, který se často používá jako přísada do koktejlů. Jeho hlavním účelem je povzbudit chuť k jídlu a podpořit trávení potravy. Tonik obsahuje hořčiny, které mají antiseptické a protizánětlivé účinky na tělo. Díky svému vysokému obsahu...
13. 11. 2023