Juka

Juky: Exotika, která rozzáří vaši zahradu

Juka není juka Často se setkávám s tím, že si lidé myslí, že juka má červené květy. Není to tak - juka je sice krásná okrasná rostlina, ale její květenství hraje v bílých nebo krémových tónech. Když někdo mluví o juce s červenými květy, většinou má na mysli rozchodník. Ten se juce podobá vzrůstem i tvarem...

Strašpytlík

Tajemství strašpytlíka: Proč se bojí a jak ho pěstovat?

Strašpytlík: Květina s příběhem Strašpytlík je vlastně docela vychytralá kytka, i když jeho jméno napovídá něco úplně jiného. Tenhle hledík, jak mu taky říkáme, zdobí spoustu našich zahrádek nádhernými barevnými květy. Děti ho milují, protože když zmáčknete jeho květ ze stran, otevře se jako dračí tlama -...

Pomněnka

Pomněnka: Malý květ s velkým srdcem

Pomněnka: Symbol věrnosti a lásky Pomněnka, tahle roztomilá kytička s droboučkými modrými květy, odjakživa symbolizuje věrnost a lásku. Její kouzlo spočívá v prosté kráse a jemnosti, která nám připomíná ty, které máme rádi, a chvíle plné štěstí. V přírodě můžeme najít i pomněnky s bílými kvítky, které...

Proteinový Chléb Lidl

Proteinový chléb Lidl: Hit nebo propadák?

Proteinový chléb Lidl: Hit nebo propadák? V regálech Lidlu se nedávno objevil nový produkt, který vzbudil mezi zákazníky značnou zvědavost – proteinový chléb. Nabízí se otázka, zda se jedná o skutečně zdravější alternativu běžného pečiva, nebo jen o další marketingový tah. Proteinový chléb z Lidlu se pyšní...

Zástěna

Zástěna: Tajemství útulného domova

Zástěna: Více než jen kus nábytku Zástěna v sobě nese nádech tajemství a elegance už od dob minulých. Vkusně umístěná v interiéru dokáže dodat punc originality a zároveň splnit několik praktických funkcí. Zástěna už dávno není jen kus nábytku schovaný v koutě, ale stává se z ní čím dál častěji dominantní...

Vejce Na Hniličku

Vejce na hniličko: Tradiční dobrota, která vás zahřeje

Klasika české kuchyně Vejce na hniličku, pro mnohé nostalgická vzpomínka na dětství, patří bezesporu ke klasikám české kuchyně. Tento jednoduchý a sytý pokrm, jehož základem jsou vejce vařená v bramborové směsi, zvané „hnilička“, dokáže zasytit i po náročném dni. Ačkoliv se název může zdát pro někoho...

Šašlik

Šašlik: Král všech grilovaček

Původ a historie šašliku Šašlik, oblíbený pokrm z marinovaného masa grilovaného na jehle, má své kořeny hluboko v historii a jeho původ sahá až do starověku. Ačkoliv se název „šašlik“ objevil až v 18. století, samotný způsob úpravy masa má mnohem delší historii. Již dávní lovci opékali maso nad ohněm...

Buchta S Ovocem

Buchta s ovocem: Královna letní snídaně

Historie buchty s ovocem Sladké pečivo s ovocem má v Čechách dlouhou a bohatou historii. Již od středověku patřilo ovoce k běžné součásti jídelníčku a naši předkové ho dokázali chytře využít i při přípravě moučníků. Buchta s ovocem, jak ji známe dnes, se začala objevovat s příchodem kynutého těsta. První...

Kuřecí Maso S Rýží

Kuřecí maso s rýží: Recepty, které vás dostanou!

Klasické kuřecí s rýží Kuřecí maso s rýží, to je synonymum pro rychlý, snadný a chutný oběd nebo večeři. Tato kombinace surovin je oblíbená po celém světě a existuje nespočet variací, jak ji připravit. Základem je samozřejmě kvalitní kuřecí maso, ideálně kuřecí prsa bez kosti a kůže, která se dají nakrájet...

Kuřecí Soté

Kuřecí soté: Rychlovka, co zachutná celé rodině

Co je kuřecí soté? Kuřecí soté je oblíbené jídlo z celého světa, které se připravuje z kousků kuřecího masa a zeleniny. Soté pochází z francouzského slova „sauter“, což znamená „skákat“ a odkazuje na techniku vaření, při které se ingredience rychle smaží na pánvi s malým množstvím tuku. Kuřecí maso se...