Čokoládová buchta: Neodolatelná sladká lahoda pro milovníky čokolády
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Dnešní recept se bude věnovat těstovině, která určitě potěší nejednoho milovníka sladkostí - cokoládové buchtě. Tento druh sladkého...
Na řeckém ostrově Chios, ležícím v Egejském moři, se skrývá jeden z přírodních pokladů, který má mnoho využití a zároveň...
Vlašský ořech je druh ořechu, který se pěstuje ze stromu Juglans regia. Tento ořech je velice zajímavou plodinou a vyznačuje se nejen svým...
Podolka: Oblíbená ryba na talíři Podolka je v Česku tradiční rybou, která se těší velké oblibě na talíři. Její jemné, bílé maso a minimum kostí z ní dělají ideální rybu pro přípravu nejrůznějších pokrmů. Podolka se hodí smažit, péct, dusit i grilovat. Mezi nejoblíbenější recepty patří podolka na másle s...
10. 06. 2024
Královská pochoutka Od nepaměti patřily k symbolům královské hostiny. Nejen pro svou lahodnou chuť, ale i pro náročnost přípravy a vzácnost surovin. Mluvíme o pokrmech, které si dopřávali panovníci a jejich dvory, o jídlech opředených legendami a tajemstvími. Představte si opulentní tabule prohýbající se pod tíhou...
09. 06. 2024
Pálivá pomoc z celého světa Po ničivém zemětřesení, které zasáhlo Turecko a Sýrii, se okamžitě spustila vlna solidarity z celého světa. Pomoc začala proudit z desítek zemí, včetně České republiky. Do postižených oblastí míří finanční dary, humanitární materiál i záchranné týmy. Mezi prvními, kdo nabídl...
08. 06. 2024
Jogurtové kuličky: zdravá svačinka Jogurtové kuličky jsou perfektní zdravou svačinkou, která zažene chuť na sladké a zároveň dodá potřebnou energii. Jsou plné bílkovin, vlákniny a zdravých tuků. Navíc si je můžete připravit s příchutí, na kterou máte zrovna chuť. Stačí smíchat bílý jogurt s ovesnými vločkami,...
07. 06. 2024
Jahody: Sezónní pochoutka Jahody jsou neodmyslitelnou součástí českého léta. Jejich sladká chuť a omamná vůně evokují slunečné dny a pohodovou atmosféru. Tyto červené plody jsou nejen lahodné, ale i zdravé. Obsahují vitamíny C, K a kyselinu listovou. Jsou také bohaté na antioxidanty, které chrání naše buňky před...
06. 06. 2024
Oskoruše: Zapomenutý poklad Oskoruše, strom s latinským názvem Sorbus domestica, je v České republice vzácným zjevem. Přestože se kdysi hojně vyskytovala v teplejších oblastech, dnes je považována za ohrožený druh. Její plody, malé malvice připomínající jablka či hrušky, skrývají netušený chuťový potenciál. Chuť...
05. 06. 2024
Co je značka potravin? Značka potravin je mnohem víc než jen logo nebo název na obalu. Je to soubor vlastností, hodnot a zkušeností, které si spotřebitelé spojují s daným produktem nebo výrobcem. Značka nám říká, co můžeme očekávat – od chuti a kvality po původ a výrobní postupy. Silná značka potravin buduje důvěru...
04. 06. 2024
Čerstvá vejce z českých chovů Čerstvá vejce z českých chovů jsou vyhledávanou surovinou pro svou chuť, kvalitu a původ. Spotřebitelé si stále více uvědomují důležitost lokálních potravin a podporují české farmáře. Vejce z českých chovů splňují přísné standardy Evropské unie a procházejí pravidelnými...
02. 06. 2024
Bartida: Oblíbený nápoj Bartida je osvěžující míchaný nápoj, který si získal popularitu po celém světě. Jeho původ je zahalen tajemstvím, ale traduje se, že vznikl v Karibiku. Bartida se obvykle připravuje z bílého rumu, limetkové šťávy, cukru a máty. Tyto ingredience se smíchají a podávají se s ledem. Existuje mnoho...
31. 05. 2024
Co je Malibu? Malibu je sladký likér s kokosovou příchutí, vyráběný z karibského rumu, kokosového extraktu a cukru. Obsahuje 21 % alkoholu a obvykle se konzumuje s ledem, v koktejlech nebo jako přísada do dezertů. Malibu je populární po celém světě a je známé svou sladkou, tropickou chutí. Často se používá v koktejlech...
30. 05. 2024